simpozin casutaÎn data de 25 martie 2016, Muzeul Olteniei, Craiova a fost gazdă a Simpozionului Internațional ”Florile ne învață” organizat de către Grădinița cu Program Prelungit”Căsuța cu povești”, Craiova.

Evenimentul a avut ca scop perfecționarea metodologiei didactice și adaptarea acesteia la nevoile și capacitățile copiilor (educabililor) in contextul unei societăți în continuă schimbare.

În deschiderea activității, preșcolarii grupei mari E, sub îndrumarea educatoarei Barbu Tili, au prezentat sceneta ”Educatoarea ideala”, creație proprie a educatoarei Șchiopu Sorina. Grupa mijlocie, coordonata de educatoarele Șchiopu Sorina și Greblescu Doina, a prezentat ”Valsul florilor”. Momentele prezentate de către preșcolari sunt dovada că educatoarele, grădinarii, au pregătit cu răbdare, toleranță, creativitate, iubire, copiii, florile lor.

Simpozionul a continuat cu prezentarea unor materiale prin care s-au evidențiat aspecte teoretice și practice ale activității cadrelor didactice. S-au întors în trecut când cadrele didactice au fost la rândul lor flori, amintindu-și cu emoție de dascălii lor și au facut proiecții în viitor, cadrele didactice imaginându-și că pot croi în acest moment drumul unor viitori campioni, cercetători, și de ce nu, chiar președintele țării.

simpozion casuta 1În concluzie, copiii sunt flori…diferite, colorate, minunate, flori, de la care, dacă există deschidere, putem învăța zi de zi, singura condiție fiind aceea de a ști să asculți glasul lor.
”Oamenii învață, învățând pe alții”-Seneca

Director Grădinița cu Program Prelungit”Căsuța cu povești”, Craiova, prof. Claudia Ilina TÎRZIU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here