Despre noi

imagine1

 

FILE DIN ISTORICUL GRĂDINIŢEI NR.43 – “CĂSUŢA CU POVEŞTI”

Grădiniţa Nr. 43 şi-a deschis porţile în toamna anului 1974, la 1 septembrie. Pentru început a funcţionat cu 8 clase de program prelungit şi 4 clase pentru antepreşcolari (creşa).

Majoritatea grupelor erau conduse de cadre didactice suplinitoare ( profesoare necalificate ca educatoare).

about essaymoment

Începând cu anul 1975, în grădiniţă sunt repartizate educatoare pregătite în cadrul liceului pedagogic, care, la rândul lor, vor pregăti alte genraţii de educatoare prin practica pedagogică de la clasele pe care le conduc.

În anul 1980, în grădiniţă ia fiinţă Organizaţia “ŞOIMII PATRIEI”, care cuprindea toţi copiii începând cu grupa mijlocie. Activitatea acestei organizaţii era coordonată de către comandantul organizaţiei de pionieri din Şcoala nr.24 ( actuala Şcoala Gimnazială “Sf. Gheorghe”).

Spectrul activităţilor la care participau copiii era multiplu, una dintre manifestări fiind “FESTIVALUL NAŢIONAL CÂNTAREA ROMÂNIEI”.

După anul 1980,grădiniţele trec sub patronajul întreprinderilor de stat. Grădiniţa noastră fiind patronată de Trustul de Construcţii Dolj, beneficiază de foarte multe facilităţi. Una dintre ele este meniul bogat şi diversificat, cu toate că amprenta crizei alimentare se simţea peste tot. Un alt aspect este acela că paturile pliante au fost înlocuite de către trust cu paturile stil dulap, care încă sunt utilizate în majoritatea claselor. Acţiunile organizateîn afara grădiniţei, antrenau tot personalul ( educatoare, asistente medicale,îngrijitoare) şi anume: popasuri în parcul de lângă Liceul pedagogic, participarea la spectacolele Teatrului de păpuşi din oraş, participarea la gala desenului animat pentru copii de la 1 iunie etc.

După anul 1989 au intervenit schimbări.

Începând cu anul 1991, creşa a fost desfiinţată, în sălile acesteia funcţionând încă 3 grupe de preşcolari. Tabloul evenimentelor este cunoscut. Apar mereu programe noi care încearcă să schimbe câte ceva.

12665674_950652804972419_480149173_nGrădiniţa cu Program Prelungit CASUTA CU POVESTI (NR.43) din Craiova este situată în cartierul Brazda lui Novac, strada G-ral Ştefan Fălcoianu Nr.6, în imediata apropiere a Şcolii Nr. 24 – SF. GHEORGHE. Grădiniţa funcţionează cu 12 grupe de copii cu vârsta între 3 şi 6 ani, program prelungit şi are un efectiv de 347 copii inscrisi.